.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2012/01/27

Takarók felújítása.....készítése























Olyan sokszor szemezek egy meglévő egyszerű takaróval....valahogy sosem kedveltem igazán, mert semmi különleges nincs benne. Persze nem kell mindennek különlegesnek lennie és nem is ez a célom.....van ami éppen attól válik gyönyörűvé, hogy olyan egyszerű......, de nem tudom megmagyarázni miért...egyszerűen nem szeretem. Mivel egyre többet veszem elő a varrógépet, megfordult a fejemben, hogy egy kicsit átalakíthatnám és akkor biztos hogy közelebb fog állni hozzám, hiszem a kezem munkájának eredménye lesz.

 Biztos nektek is van ilyen a szekrény mélyén és olyan is akadhat, amelyik pont ellenkezőleg gyakran használt kedvenc takaró...pokróc, ami az évek alatt úgy hozzátok nőtt, de idővel kicsit megfakult szépsége..., mert kirongyosodhatott a széle, de ha ti is szerettek varrni, akkor ki ne dobjátok, hacsak nincs sok pénzetek , hogy újat vegyetek helyette.

Erre találtam megoldást. Az egyik ötletem, ha levágjátok a szélét és azt díszítő öltéssel újra varrjátok..., mint azt a képen is látjátok.
A másik lehetőség és új kinézetet és stílust is varázsolhattok....ha egy tetszőleges anyaggal díszítő szegélyt varrtok rá, nektek tetszőleges szélességben. Lehet akár a szélén 10 cm-es vidám színes szegély is.....

Ezzel az ötlettel még a snasszabb pokrócot is szívedhez közelebbinek érzheted hidd el!! Kerítek rá én is módot és alkalmat és átalakítom azt az unalmas pokrócot.

Ha tényleg különlegesebbet szeretnél és tudsz kötni és horgolni.......na akkor aztán hihetetlen lehetőségek rejlenek egy új pokróc létrehozásához.....hiszen nem csak a szélét díszítheted azzal, hanem akár horgolt édes virágokkal is kidekorálhatod.....! Ezen kívül ezer egy mód....és mintázat......és a végeredmény egy egyedi szeretni való pokróc, ami ezentúl nem a szekrényben dekkol, hanem téged vagy édes gyermekeidet melegíti amikor szükségét érzi valaki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...