.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2012/02/28

Tavaszi virág dekoráció.......osztály díszítési ötlet!



Többen is törjük már a fejünket, hogy mi legyen a tavaszi díszítésünk...... Hiba vagy nem én virágban gondolkodom..ki ne várhatná jobban nálam a növények virágba borulását....ezzel is egy kicsit várom a tavasz eljövetelét!

Nem nagyon találtam olyat, ami nagy és látványos....így most egy saját ötlettel jövök. Az egész virág alapja nem más, mint hungarocell gömb, amiből különböző méret kapható a kreatív boltban, attól függően mekkora virágot szeretnénk készíteni. A legnagyobb gömb segítségével, már tisztességes méretű virágot is gyárthatunk, akár 50 cm-es átmérőt is a szirmokkal egyetemben.

A hungarocellt különböző technikákkal takarhatjuk el.....lehet szalvétatechnikát alkalmazni, becsomagolhatjuk krepp papírba, húzhatunk rá színes harisnyát, beragasztózva gyöngyökbe vagy csillámporba forgathatjuk vagy egyszerűen temperával befestjük. A lényeg...., ha például harisnyával  ( neylon ) takarjuk el, akkor ne vágjuk snitzer-rel a hungarocellt, hanem ragasszuk rá a szirmokat. De amit lehet, annál a szirmok helyét csak vágjuk be snitzerrel így, hogy hová készítünk vágást a gömbön különböző formájú virágokat alkothatunk meg. Lehetnek szirmok körkörösen vagy csak alul vagy középen......a fantáziára szükség van!

Egyenlőre csak papíron született meg az elképzelésem, mert rá kell bólintania másoknak is. ( Utólag tettem fel képet....a virágokat igen sietősen készítettem el...így nem lett annyira szép! )






































































Bellinek támadt az az ötlete, hogy ezekhez készítsünk különböző bogarakat, méhecskéket.........akik szálnak a virágok között.... Így kitaláltam, hogy akkor már azok is készülhetnek hungarocell segítségével... Íme az ötletem:




































Szerintem ez így kerek egész....és ha jön a húsvét egyszerűen csak tojásokkal teli kosarakat kell a virágos mezőben elhelyezni.....
Mi ezt a mennyezetről lelógatva ( a szőlő tőkére ) képzeltük el.

Virágokhoz, a már előzőekben feltett kis virágokból meríthetünk ötleteket. Szirmot készíthetjük mindenféle kemény kartonból, lehet krepp papírral vegyíteni.....szintén díszíthetőek a szirmok is.....ki mennyi időt szán rá és mennyire kívánja csinosítani...az már mindenkire magára tartozik!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...