.

Köszönet, hogy megtisztelsz a jelenléteddel!!!

2012/05/31

Levendula....minden napra!



Az elkövetkező napokban a levendulának szeretnék szentelni egy pár percet...minden napra egy ötlet...egy héten át.....változatos felhasználás.
Fél szemmel már a nyiladozó levendulát sasoltam...Miért is varázsol el minket ez a mediterrán örökzöld évelő? Talán változatos felhasználásának köszönhetően lett ilyen kedvelt...talán az illata varázsolt el minket..., de bárhogyan is egy biztos, hogy ellenállhatatlan számunkra. Valamivel szívünkhöz talál. Mivel most lesz a szezonja, így mindenképpen szerettem volna egy kis időt szánni rá, hogy belemélyedjek rejtelmeibe....mire is tudnám hasznosítani egyik kedvelt növényemet.... ezért összegyűjtöttem egy pár érdekes, de mégis elkészíthető ötleteket felhasználására. Nos, hol is kezdjük? Talán a levendulás limonádéval, amiről már képet mutattam, azonban nem írtam le annak elkészítését. Nekem elhihetitek, hogy ezt is ki fogom próbálni, amint azok a szép kékes lilás virágszirmok kibontják illatozó szirmocskáikat, hogy azon szent minutumban letéphessek belőlük egy pár virágfüzért.... , hogy ennek a kinézetre káprázatos és fenséges itóka kipróbálásához folyamodhassak!!!




Levendulás limonádé

5 dl víz
5 dkg cukor
8-10 kanál levendula virág
4-5 citrom

A vízből és cukorból szirupot főzünk, azt levéve a tűzről beleszórjuk a virágokat..fedőt teszünk rá és ezt állni hagyjuk egy órát, míg kihűl a levendulás szirupunk azután ezt átszűrjük. Ekkor beletesszük a kinyomott citrom levét és ízlés szerint további víz, esetleg cukor, citrom hozzáadásával ízesítjük levendulás limonádénkat. Az elkészítéséhez szükséges mennyiségeket kedvünkre duplázhatjuk...triplázhatjuk, ha az ízvilága beválik. Természetesen csak bio" virágokat használjunk az elkészítésekor!! Szóljatok, ha ti is kipróbáljátok illetve már kipróbáltátok...!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönet Bellinek!

Köszönet Emerenciának!

Köszönet a díjért VRJúliának!

Köszönet Dittinek ...

Babettétől...köszönöm!

Angol, Villámolvasás, agykontroll Gyöngyösön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...